Hlavní obsah

Výbuchy v kotelně, střechy v plamenech: Hasiči řešili rozsáhlý požár na Prostějovsku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šubířov

Několik desítek hasičů se potýkalo od pondělního brzkého rána s rozsáhlým požárem, který zachvátil rodinný dům a hospodářskou přístavbu v Šubířově na Prostějovsku. V domě se podle volání na tísňovou linku ozývaly výbuchy z kotelny a plameny se rychle šířily po celém areálu. Hasiči zveřejnili videozáznam z náročného zásahu.

Rozsáhlý požár rodinného domku a přístaveb v ŠubířověVideo: HZSOL

 
Článek

Hasiči v deseti jednotkách vyrazili k případu kolem půl páté ráno. Požár zasáhl rodinný dům, stodoly a přístavby. „Oznámení v tísňovém hovoru přiblížilo poměrně složitou situaci na místě. Z prostor kotelny se ozývaly hlasité exploze, střechy nad hospodářskými objekty byly celé v plamenech,“ popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči likvidovali rozsáhlý požár na Prostějovsku

Když přijeli hasiči na místo, kromě střech hořel z větší části také rodinný dům, jehož obyvatelé stihli včas před plameny utéct do bezpečí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči likvidovali rozsáhlý požár na Prostějovsku

„Rozsah plochy požáru byl zhruba 15x40 metrů, přesněji tří spojených budov ve tvaru písmene U a dalších menších přístaveb,“ upřesnil mluvčí.

Hasiči museli zasahovat s pomocí dýchací techniky. „Probíhá postupné rozebírání vyhořelé střešní konstrukce a dohašování menších ohnisek v přízemních částech budov. V jedné z nich byl zaparkován traktor a v dalších větší množství skladovaného materiálu včetně otopového dřeva,“ dodal Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči likvidovali rozsáhlý požár na Prostějovsku

Příčinu požáru hasiči vyšetřují, majitelé vyčíslili škodu prozatím na tři miliony korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám