Hlavní obsah

Výbuch propanbutanové láhve zranil šest lidí

Právo, pab, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

V Sušici na Klatovsku zničil výbuch třípokojový byt v domě. Záchranka odvezla do sušické nemocnice šest zraněných, mezi nimi čtyři děti. Tři nejvíce postižené osoby byly s popáleninami 2. a 3. stupně transportovány na popáleninové centrum. Na místě zasahovali hasiči.

Článek

Zasažen byl dům v ulici Pod Kalichem, pravděpodobnou příčinou je výbuch plynu v bytě ve třetím patře.

Událost se stala ve středu krátce po 18. hodině. V té době byla na místě  matka se čtyřmi dětmi a soused. Oba dospělí a nejstarší, patnáctiletý chlapec, utrpěli popáleniny druhého a třetího stupně. Letecká záchranka je transportovala na popáleninové centrum  na pražské Vinohrady.

"Zasaženy měli především záda, břicho, krk, obličej," upřesnila mluvčí západočeské záchranné služby Lenka Ptáčková. Mladším dětem ve věku 9, 12 a 14 let  ošetřili sušičtí lékaři popáleniny prvního a druhé stupně.

Hasiči evakuovali z místa ještě dalšího muže. "Z domu jej vyvedli po schodišti," uvedl mluvčí západočeských hasičů František Vaško. Hasiči museli ochlazovat rozpálený strop a nalezenou propanbutanovou láhev. Byla narušena statika bytu. Na místo se dostavil majitel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám