Hlavní obsah

Výbuch zničil dům ve Vlasaticích

Právo, miv
VLASATICE
Aktualizováno

Minutu po jedné hodině v noci vyrazili hasiči do Vlasatic na Brněnsku k ohlášenému výbuchu plynu ve starším rodinném domku. Na stejné místo zamířila i posádka vozu záchranářů. Na místě na hasiče čekala nemovitost, kterou exploze vážně poškodila.

Foto: HZS JMK

Hasiči museli dům po výbuchu ze strany do ulice v celé délce provizorně zajistit.

Článek

„Posádka záchranářů se postarala o staršího muže. Hasiči z domu vynesli dva psy,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Velitel zásahu požadoval na místo statika, aby stav domů po výbuchu posoudil a rovněž energetiky k jeho úplnému odpojení od elektřiny. Příčinou rozsáhlého poškození domu byla podle mluvčího exploze propan-butanu.

Foto: HZS JMK

Dům je po výbuchu neobyvatelný

„Statik konstatoval, že dům je dále neobyvatelný a čelní zeď je třeba stabilizovat. Operační středisko proto na místo povolalo další techniku s výdřevou a hasiči až do šesté hodiny ranní objekt stabilizovali,“ dodal mluvčí.

Foto: Mapy.cz

Dům ve Vlasaticích před explozí.

Proč plyn unikal a co bylo příčinou jeho exploze, bude podle mluvčího předmětem dalšího šetření. Vyšetřovatel musí určit i výši škody. Nemovitost je ale vážně poškozená, čelní stěna do ulice je prakticky v celé délce narušená. Hasiči ji proto museli zajistit pažením.

Reklama

Výběr článků

Načítám