Hlavní obsah

Vybrzdil na D10 auto a způsobil nehodu, při níž zemřelo malé dítě. Hrozí mu 15 let

Novinky, ok, jap
Mladá Boleslav
Aktualizováno

Policie obvinila z obecného ohrožení řidiče BMW kvůli prosincové nehodě na dálnici D10. Podle vyšetřovatelů měl svou agresivní jízdou a vybržďováním způsobit kolizi tří aut, při níž zemřelo malé dítě.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda tří vozidel. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

„Středočeští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, který svojí agresivní jízdou způsobil dopravní nehodu na dálnici D10, při níž došlo k úmrtí osmiměsíčního dítěte a k několika dalším zraněním, kdy u jedné osoby se jedná o zranění těžké,“ řekl v pondělí Novinkám mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

BMW po nehodě na dálnici D10

Podle něj detektivové mají kamerové záznamy jednoho z účastníků nehody, na kterém je zachycený průběh střetu. Záznam policie ale nezveřejní kvůli probíhajícímu vyšetřování a s ohledem na pozůstalé.

Řidiči hrozí až 15 let ve vězení, soud na něj minulý týden uvalil vazbu.

Hledají svědky

Jak Vinčálek dále uvedl, policisté hledají svědky agresivní jízdy řidiče stříbrného vozidla BMW 525 D ve verzi kombi, který jel po dálnici 28. prosince kolem desáté hodiny dopoledne ve směru na Turnov. Přihlásit se mohou na 607 053 573 nebo na linku 158.

Vážná nehoda tří aut se stala na 32. kilometru dálnice D10. Zraněni byli celkem čtyři lidé, nejhůře na tom bylo několikaměsíční dítě.

„U dítěte nastala zástava oběhu, záchranáři provedli resuscitaci a napojili dítě na umělou plicní ventilaci,“ uvedla tehdy mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Další dva lidé utrpěli středně těžká poranění. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám