Hlavní obsah

Vůbec nic si nepamatuju, tvrdí žena obžalovaná z ubodání leteckého mechanika 24 ranami

Novinky, Marek Bádal
Praha

Lednovou smrtí leteckého mechanika (62) se v úterý začal zabývat Městský soud v Praze. Státní zástupkyně z vraždy viní jeho známou Dianu Bednárskou (36), která podle ní muže ubodala 24 ranami nožem. Bednárská před soudem uvedla, že si vůbec na nic nepamatuje, ale že by v životě nikomu úmyslně neublížila. Pokud ji soud uzná vinnou, může strávit i 18 let ve vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí Dianu Bednárskou k jednáníVideo: Novinky

 
Článek

Bednárská se v osudný lednový večer zastavila za svým známým na pražském Proseku. „Potřebovala jsem si popovídat, byli jsme dobří přátelé. Šla jsem k němu, zazvonila jsem. Bylo vidět, že má v sobě nějaký alkohol. Já jsem přišla střízlivá,“ popsala Bednárská.

Chvíli si prý povídali, pak odešla do nedalekého supermarketu pro víno a vodku. Dál si povídali a Bednárská během tři čtvrtě hodiny vypila půl litru vodky. „Zjistili jsme, že nemáme cigarety a já chytla zase slinu,“ pokračovala obžalovaná.

Vyrazila proto opět na nákup, tentokrát do večerky, kde koupila cigarety a další víno a vodku. Před večerkou se zapovídala se svými známými a pak už si prý nic nepamatuje. „Od tý doby mám totální okno. Myslela jsem, že jsem šla (k poškozenému) zpátky do bytu a tam jsem usnula. Veškerý informace jsem se dozvěděla až druhej den na policii,“ uvedla Bednárská.

Na pražském Proseku našli zavražděného muže, policie má podezřelou

Krimi

Podle obžaloby Bednárská muži kolem půlnoci zasadila 24 ran více než pětadvaceticentimetrovým nožem, z čehož čtyři rány měl muž v hrudníku, dalších dvacet pak v zádech. Muž zemřel na zakrvácení osrdečníku. „V případě poskytnutí vysoce specializované lékařské péče byla naděje smrt poškozeného odvrátit,“ uvedla státní zástupkyně v obžalobě.

Bednárská před soudem uvedla, že se ráno probudila ještě stále intoxikovaná a všimla si svého známého, jak leží na zádech a nehýbe se. „Začala jsem ho oživovat. Říkala jsem si, jestli nedostal infarkt,“ řekla Bednárská.

Tu nakonec zadržela policie v přilehlém okolí. „Omlouvám se. Nikdo nemá právo nikomu šahat na jeho život. Každej má právo na svůj život. Ale já si nepamatuju, co se tam stalo,“ uzavřela svou výpověď obžalovaná.

Bednárská před soudem uvedla, že pracovala v call centru, kde nabízela klientům smlouvy na dodávky elektřiny. Rovněž se svěřila, že měla v minulosti problémy s alkoholem, pětkrát se byla léčit v bohnické léčebně, vždy však neúspěšně.

Reklama

Výběr článků

Načítám