Hlavní obsah

Vrtulník poprvé transportoval pacienta ze Sněžky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRKONOŠE

V pondělí odpoledne byli záchranáři přivoláni ke starší zahraniční turistce na nejvyšší českou horu Sněžku. Tu na tomto odlehlém místě postihl astmatický záchvat a dušnost. Záchranáři se proto rozhodli poprvé v historii povolat na Sněžku záchranářský vrtulník, aby se pomoci ženě dostalo co nejdříve.

Článek

"Ve 14:40 hod. jsme obdrželi výzvu, že na vrcholu Sněžky dostala šedesátiletá Angličanka astmatický záchvat a trpěla dušností. Proto byl na místo povolán vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové, který přistál na Sněžce. Pacientka byla na místě zaléčena a vrtulníkem transportována do nemocnice v Trutnově," uvedl regionální náčelník Horské služby ČR v Krkonoších Adolf Klepš.

Záchranáři akci řešili za pomoci vrtulníku s ohledem na vážný stav pacientky. Měli podezření i na infarkt myokardu a přihlédli také na odlehlost místa.

"Zásahu se zúčastnili záchranáři Horské služby ČR z Pece pod Sněžkou a skončil v 16:00 hod. odletem vrtulníku. Šlo o první transport pacienta záchranným vrtulníkem z nejvyššího bodu České republiky," doplnil Klepš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám