Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil recidivistovi dvacetiletý trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrchní soud v Praze potvrdil ve středu červnový rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem, který uložil šestatřicetiletému recidivistovi Martinovi Bláhovi výjimečný dvacetiletý trest za pokus o vraždu, loupež a krádež na útěku z vězení. Bláha pobodal muže obsluhujícího v herně v Terezíně na Ústecku a z pokladny sebral padesát tisíc korun.

Článek

Odvolání obžalovaného se jako nedůvodné zamítá, řekl předseda senátu Jiří Lněnička. Podle něj nelze trest považovat za nepřiměřeně přísný, protože možnost nápravy je u Bláhy velmi špatná a minulé tresty na něj neměly žádný výchovný účinek.

"Že se jedná o nebezpečného recidivistu, je evidentní," doplnil Lněnička. Bláhova agresivita se podle něj navíc zvyšuje.

Loni koncem července se Bláha nevrátil po čtyřdenní propustce do vězení v Bělušicích. Začal krást, aby získal peníze. Obral svého známého a přepadl prodavačku ve večerce. V polovině srpna pak podle soudu zaútočil v Terezíně na barmana.

Recidivista z Roudnice nad Labem nejdříve muže vylákal na toaletu a tam ho bodl nožem do břicha. Po nedlouhé rvačce ho těžce zraněného nechal ležet a šel k pokladně, odkud sebral peníze. Poté, co odešel, se barmanovi podařilo zatelefonovat známému, který přivolal záchrannou službu. Lékaři muže vyléčili.

Bláha byl v minulosti již devětkrát odsouzen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám