Hlavní obsah

Vražda českého páru v Maďarsku: Policie obvinila dva muže zadržené v Butovicích

Novinky, kub, jap, ok
Praha
Aktualizováno

Kriminalisté objasnili případ zmizení partnerského páru z Česka, jehož auto se našlo v červnu v Maďarsku odstavené bez značek a polité chemikálií. Zásahová jednotka minulý týden zadržela v pražských Butovicích dva mladé muže, z nichž jednoho obvinila z vraždy a druhého z podvodu.

Policie k případu vraždy dvojiceVideo: Novinky

 
Článek

Kriminalisté minulý týden ve středu prostřednictvím médií informovali o případu záhadně zmizelého partnerského páru v Maďarsku. Tentýž den zásahová jednotka zadržela v pravé poledne u kancelářské budovy v Butovicích dva muže. K akci policie neuvedla žádné podrobnosti s odkazem na vyšetřování, nyní sdělila, že případy spolu souvisí.

Zadrženi byli dva mladíci ve věku 24 let, jeden byl obviněn z vraždy s loupežným motivem, druhý z podvodu. Mladý muž obviněný z vraždy skončil ve vazbě. „Účelem podvodného jednání bylo získání majetkového prospěchu," řekl šéf pražské mordparty Josef Mareš. Šlo podle něj o nemovitost zmizelé ženy v hodnotě desítek milionů korun.

Foto: Lucie Levá

Jeden ze zadržených pražskou zásahovkou

Policie na ně přišla při vyšetřování a díky poznatkům z domovní prohlídky v bydlišti zmizelého páru. Jeden z mladíků pár podle kriminalistů prokazatelně viděl naposledy.

Kriminalisté případ nejdřív vyšetřovali jako zbavení osobní svobody, po nálezu vozidla a s ohledem na výsledky domovní prohlídky a výslechy lidí blízkých partnerskému páru se situace změnila. „Vznikla obava, že se stali obětí násilného trestného činu,” upřesnil Mareš s tím, že si pak případ převzala jeho mordparta.

Zmizeli v červnu

Pohřešovaní 73letá žena a 57letý muž zmizeli beze stopy v červnu, kdy odjeli z bydliště v Praze 6 a od té doby se nikomu neozvali. Podle příbuzných a blízkých měli v plánu jet „někam na Moravu“.

V maďarském městě Ostřihom nedaleko slovenských hranic byl později nalezen jejich odstavený modrý Renault Fluence. Auto bylo bez značek a polité chemikálií. Svědci partnery naposledy spatřili na odpočívadle u dálnice D1 před provozovnou McDonald’s poblíž 66. kilometru. Těla zatím nebyla nalezena.

Policie zadržela dva podezřelé minulý týden ve středu v pravé poledne před kancelářskou budovou v Butovicích. Podle svědků z místa události se při zadržení střílelo, policie ale později upřesnila, že použila tzv. zásahovou výbušku, která se kvůli zvukové vlně používá k ochromení reakcí zatýkaného.

Policie tehdy pouze uvedla, že se jednalo o plánovaný zásah. Nyní se podle informací Novinek ukázalo, že dvojici mužů prověřovala a odposlouchávala je. Když média informovala o zmizelém páru, policie mezi muži zaznamenala komunikaci, která s tím souvisela, a pak už šla zásahovka najisto.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám