Hlavní obsah

Vrah ženy ze Vsetína se při zatýkání schoval pod postel, ale koukaly mu nohy

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Tělo pětatřicetileté ženy ve značném stupni rozkladu objevil údržbář v ubytovně ve Vsetíně. Kriminalisté zjistili, že šlo o vraždu. Pachatele krátce nato vypátrali. Ukryl se pod postelí v jiném domě ve Vsetíně, prozradily ho ale nohy, které mu trčely ven.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Údržbář vyměňoval zámek ve středu v jednom z bytů ubytovny a ucítil zevnitř nesmírný zápach. Jako ložisko jeho původu identifikoval vrstvu prošívaných dek, pod kterými objevil mrtvolu ženy. O hrůzném nálezu informoval policisty. Okamžitě začali pátrat po muži, který se ženou několik let žil, ale na ubytovně se už několik dní neobjevil,“ řekl Petr Jaroš z Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně.

Kriminalisté prověřovali okolní restaurace, bufety či jiná místa, na kterých se mohl devětadvacetiletý druh mrtvé ženy zdržovat. Vyšetřování je přivedlo až do jednoho z rodinných domů.

„Během prohlídky si policisté všimli nohou, které trčely zpod postele v jednom z pokojů. Skrýval se tam hledaný muž, policisté ho zadrželi,“ doplnil Jaroš.

Mrštil s ní o radiátor

V minulosti již sedmkrát trestaného muže vrchní komisař krajské kriminálky ve čtvrtek odpoledne obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Té se měl dopustit během noci z 16. na 17. února tohoto roku.

„Po celodenním popíjení na ubytovně a následném konfliktu se svojí družkou tuto napadl v koupelně údery pěstí do obličeje. Ženu následně odhodil na radiátor, o který si poranila hlavu. Stále při vědomí zřejmě volala o pomoc, proto jí celou vahou svého těla kleknul na krk. Za chvíli již žena pouze chroptěla a vykašlávala krev. Její druh jí však nepomohl, ani jí nezavolal lékařskou pomoc,“ popsal hrůzný děj mluvčí policie.

Vrah se do pokoje vrátil, na ženu se ale ani nepodíval a šel spát. „Ráno již viděl, že je mrtvá, a rozhodl se ji položit na postel a ukrýt pod přikrývky. To vše, aby ji neviděla případná návštěva. Ubytovnu poté opustil a až do čtvrtečního výslechu si tajemství o tom, jakým způsobem ukončil několikaletý vztah plný alkoholu, hádek a facek, nechal pro sebe,“ dodal Jaroš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám