Hlavní obsah

Vrah ze zlatnictví chystal přepadení bohatého páru

Novinky, Patrik Biskup
PLZEŇ

Muž, kterého policie považuje za dvojnásobného vraha z plzeňského klenotnictví, plánoval další ozbrojené přepadení, jehož obětí se měli stát bohatí manželé ze severních Čech. Pravděpodobně je chtěl také zabít. Již během jeho zatčení loni v prosinci v Praze u něj kriminalisté našli potřebné vybavení pro loupež.

Foto: PČR

Ilustrační fotografie

Článek

"45letý Petr K. si vytipoval starší manžele žijící v rodinném domě v malé vesničce na severu Čech, kde se chtěl zmocnit jejich peněz a dalších cenností. Obstaral si ostře nabitou pistoli s tlumičem a maskovací oděv s nápisy Policie. Dům nic netušících manželů si byl několikrát obhlédnout a seznámil se s jejich zvyky. Na místě si také stačil zjistit, kolik času by měl do příjezdu nejbližší hlídky policie, v případě, že by se průběh loupeže zkomplikoval a některý z manželů by stačil spustit poplašné zařízení," řekla mluvčí západočeské policie Helena Malotinská.

Zradil ho komplic

Svůj čin hodlal uskutečnil nejpozději do Vánoc loňského roku. "Plánoval to tak, že majitele domku nejprve donutí pod pohrůžkou použití zbraně, aby mu otevřeli trezor, který by mohl být zakódovaný a potom s nimi chtěl naložit jako s nepohodlnými svědky," upřesnila Malotinská.

Příprava loupeže podle policejní mluvčí vyšla najevo od spolupachatele obviněného až během probíhajícího vazebního vyšetřování. "Obviněný se mu se svým záměrem svěřil a nabízel mu účast na spáchání tohoto trestného činu," vysvětlila Malotinská.

Reklama

Výběr článků

Načítám