Hlavní obsah

Vrah ubil v Plzni dva bezdomovce

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V Plzni v noci na středu neznámý vrah utloukl k smrti dva bezdomovce a třetího těžce zranil. Mrtvá těla a zraněného muže objevili lidé ve středu dopoledne v areálu bývalého výstaviště.

Článek

Bezdomovci leželi za plechovou hradbou asi deset metrů od řeky Mže, kde v provizorních přístřešcích přezimovali. Tam také podle všeho na ně zabiják zaútočil. Z charakteru zranění to vypadá, že bezdomovce ubil tvrdým předmětem.

"Muže s těžkými zraněními jsem ošetřili na místě a ihned odvezli do nemocnice," řekla Právu mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková. "Muž utrpěl těžká zranění hlavy a hrudníku," dodala. Podle  informací z plzeňské fakultní nemocnice je napadený muž mimo ohrožení života. "Utrpěl četné zhmožděniny a zlomeniny, zůstává hospitalizován v nemocnici," řekla Právu mluvčí plzeňské nemocnice Renata Jenšíková.

Šéf krajských kriminalistů a vyšetřovatelů František Krákora Právu potvrdil, že policie případ vyšetřuje jako dvojnásobnou vraždu a pokus vraždy. Policejní technici místo činu několik hodin pečlivě prohledávali. Zajistili například motyku, která by mohla být vražednou zbraní. Cedulky s označením stop byly vytyčené  v okruhu několika desítek metrů.

Motiv útok je dosud otázkou

Kriminalisté nyní zjišťují, co bylo motivem útoku na bezdomovce. Dvojnásobná vražda může například souviset s dva roky starým případem, kdy přibližně ve stejné lokalitě byl neznámým útočníkem jeden bezdomovec brutálně zbit a lékaři ho několik týdnů dávali dohromady.

"Pachatele toho útoku jsme nezjistili," konstatoval plzeňský policejní ředitel Jiří Houba. Vražda může mít také spojitost s bojem o teritorium. Je to velmi výhodné místo, které policie nekontroluje a je odtud jen pár kroků ke supermarketu Kaufland, kde se bezdomovci přes den shromažďují.

Areál bývalého výstaviště je už několik let prázdný. Před lety si ho od města  pronajala zahraniční  firma.  "Kontroly tam neděláme, protože je to soukromý pozemek. O pohybu bezdomovců v areálu tak nemáme přehled," uvedla mluvčí plzeňských strážníků  Pavla Vaníková.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám