Hlavní obsah

Vozidlo odmrštěné při srážce v Havířově smetla dodávka, jedna mrtvá

Právo, Pavel Karban
Havířov

Tragicky skončila nehoda tří aut, ke které došlo ve čtvrtek 26. května odpoledne v Havířově. Při střetu zemřela dvaapadesátiletá žena, dalších pět účastníků nehody bylo zraněno.

Článek

K nehodě došlo asi 20 minut před 17. hodinou v Ostravské ulici. „Devětadvacetiletý řidič Citroënu C5 nedal při přejíždění čtyřproudové komunikace přednost v jízdě Škodě Octavii, kterou řídil dvacetiletý mladík. Nárazem byl citroën odhozen do prostoru křižovatky, kde došlo ke střetu s vozidlem Ford Tranzit,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

V citroënu jeli v době srážky dva muži a dvaapadesátiletá žena. „Té již nemohli záchranáři pomoci. Po jejím vyproštění byl nucen zasahující lékař konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dalších pět zraněných, dva muži z citroënu a tři ze Škody Octavia ve věku 20 až 55 let, utrpěli středně těžká či těžká poranění.

Podezření z usmrcení z nedbalosti

„A to v oblasti břicha či hrudníku. Jeden z postižených nejevil známky fyzického zranění, ale akutní stresové reakce. S výjimkou tohoto muže, který byl ošetřen na místě, byli všichni pacienti po ošetření transportováni do zdravotnických zařízení. Většina do nemocnice v Havířově, vážně zraněný pětapadesátiletý muž byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal Humpl.

Podle Viačkové byla u zemřelé ženy nařízena soudní pitva, předběžně vyčíslená škoda je 400 tisíc korun. „Při vyšetřování dopravní nehody byl na místě i znalec z oboru silniční dopravy. Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení zločinu usmrcení z nedbalosti,“ poukázala s tím, že viníkovi hrozí až šestileté odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám