Hlavní obsah

Vozíčkář si bez mobilu vyrazil na Prostějovsku na houby, našel ho až vrtulník

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Po invalidním muži v seniorském věku, který se na elektrickém vozíku vydal na houby do lesa, pátrali ve středu večer policisté i se psovodem u Alojzova na Prostějovsku. Nakonec musel zasahovat i vrtulník, který ztraceného muže, jemuž se vozík rozbil a jenž se i přes hendikep pokusil dojít domů po svých, objevil v zalesněném porostu pomocí termovize.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Na linku tísňového volání oznámila v 21 hodin žena, že postrádá svého tchána, který si ráno vyrazil na houby na elektrickém vozíku a doposud se nevrátil. Muž u sebe neměl mobilní telefon, prostřednictvím kterého by se mohl kontaktovat s rodinou, kdyby nastala nějaká nepředvídaná situace,“ informovala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policisté pátrali v obcích Alojzov, Seloutky, Dětkovice a Určice a v jejich okolí. Do pátrání se s policisty a psovodem zapojil i známý pohřešovaného, který věděl o místech, kam pohřešovaný na houby vyrážel. Pátrání bylo ale bezvýsledné.

„Nasazena byla proto i letecká služba Policie ČR a vrtulník s termovizí propátrával okolí. S jeho pomocí se podařilo identifikovat místo, kde by se muž mohl nacházet. Vydal se tam psovod se psem Inkem a dalším kolegou, kteří skutečně na označeném místě pohřešovaného našli,“ řekla Zajícová.

Senior policistům uvedl, že se mu v lese invalidní vozík pokazil a on zůstal na místě a čekal, jestli někdo nepůjde kolem, aby mu zprostředkoval pomoc. Nikoho se nedočkal a tak se v noci vydal pěšky domů.

„Pohřešovaný naštěstí neutrpěl žádné zranění a v ranních hodinách byl předán rodině. Invalidní vozík posléze dohledali a majiteli předali hasiči dobrovolní hasiči z Určic,“ uzavřela Miluše Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám