Hlavní obsah

Vondráčková vysoudila na časopisu čtvrt miliónu a omluvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Verdikt ve prospěch zpěvačky Heleny Vondráčkové ve středu vynesl Městský soud v Praze ve sporu s časopisem Rytmus života. Soud ve svém rozsudku nařídil časopisu uveřejnit omluvu Heleně Vondráčkové a upozornit na ni čtenáře palcovým nadpisem na titulní straně. Dále je vydavatel časopisu povinen vyplatit zpěvačce 250 tisíc korun jako odškodnění a uhradit za její osobu veškeré soudní výlohy.

Článek

Helena Vondráčková po vynesení rozsudku zářila spokojeností. Zároveň ale upozornila, že tímto rozsudkem její spory s Rytmem života nekončí.

"S verdiktem jsem spokojená. Jsem ráda, že se tak prokázalo to, na co již dlouho poukazuji. Z Rytmu života se stal časopis, který šíří nepravdivé informace a výmysly, a tím vlastně zcela vědomě podvádí své čtenáře. Soudní jednání ale tímto rozsudkem nekončí. U soudu totiž leží další žaloby na více než padesát lživých článků, které v tomto časopise vyšly o mně i o mém manželovi," prozradila tiskové agentuře Korzo Helena Vondráčková.

Spokojen je s rozsudkem i zpěvaččin manžel Martin Michal. "Stejně jako moje manželka jsem rozsudek přivítal. Doufám, že nyní po rozsudku se redaktorům tohoto časopisu už konečně začne věnovat i policie," prohlásil Martin Michal.

Časopis Rytmus života zveřejnil v minulém roce článek Pravda o mém dítěti, kde zveřejnil nepravdivou informaci o tom, že Helena Vondráčková před mnoha lety dobrovolně podstoupila interrupci a tuto historku převzal z jiného bulvárního periodika. Ihned po zveřejnění podala zpěvačka prostřednictvím svých právních zástupců na časopis žalobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám