Hlavní obsah

Vondráčková chce od státu přes 14 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zpěvačka Helena Vondráčková bude žádat stát o náhradu škody ve výši přes 14,6 miliónu korun kvůli údajným průtahům, které provázejí několik jejích trestních oznámení proti bulvárnímu časopisu. Žádost předá v úterý ministerstvu spravedlnosti její manžel Martin Michal.

Článek

"Škoda vznikla porušováním zákona ze strany policie a státního zastupitelství," řekl v pondělí Michal.

Vondráčková se v této záležitosti obrací i na Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku. Krom toho bude žádat ještě dalších deset miliónů korun jako náhradu za nemajetkovou újmu. "Musíme ale počkat na to, až zákon, který to umožňuje, vyjde ve sbírce zákonů, což je otázka dní," poznamenal Michal. 

Manželé se obávají, že situace dospěje až k promlčení některých skutků, které považují za trestné činy. Již dříve podali k Inspekci ministra vnitra žádost o prověření, zda postup orgánů činných v trestním řízení nelze považovat za páchání trestné činnosti.

Podle Michala se dosud nic nestalo. Žádnou odezvu podle něj neměla ani interpelace stínového ministra vnitra a místopředsedy ODS Ivana Langra, s níž se obrátil na ministra vnitra Františka Bublana. Nic podle něj neudělalo ani ministerstvo spravedlnosti, které manželé žádali, aby odstranilo průtahy ve vyšetřování podání na časopis Rytmus života. Víc než 24 měsíců podle Michala nebyl proveden ani jeden vyšetřovací úkon. Manželé žalovali časopis za zhruba stovku článků s tím, že jsou lživé a pomlouvačné.

Požadovaná náhrada přesahující 14,6 miliónu korun představuje podle Michala škodu na tržbách. "Nedělali jsme odhad, ale vyhodnocení tržeb, které byly před mediální kampaní časopisu a které byly po ní. Pokles je tam úplně evidentní. Po Heleně byla daleko menší poptávka," uvedl Michal. 

Spory s Rytmem života trvají už několik let. Nepřistoupil na dohodu o mimosoudním vyrovnání jako jiná média a Vondráčková s Michalem na něj podali přes padesát žalob.

Reklama

Související témata:

Související články

Michal s Vondráčkovou opět u soudu vyhráli

Martin Michal spolu se svou manželkou Helenou Vondráčkovou ve středu vyhrál další soudní při v jejich tažení proti pomluvám v bulvárních denících. Deník Blesk...

Výběr článků

Načítám