Hlavní obsah

Vlak u Domažlic se srazil se servisním strojem, 20 zraněných

– Kdyně • Aktualizováno
Právo, Novinky, Patrik Biskup, ok

V železniční stanici v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno střetl vlak s diagnostickou železniční soupravou. Na místě bylo 20 zraněných, z toho čtyři středně těžce. Mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar uvedl, že jeden člověk zůstal po srážce zaklíněný ve vagonu.

Nehoda vlaků v KdyniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Šlo o střet lokotraktoru táhnoucího měřicí vůz a osobního vlaku,“ konstatoval Poncar.

Strojvůdce osobního vlaku podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové pravděpodobně projel při výjezdu ze zastávky návěstidlem ve chvíli, kdy na něm svítila červená.

To potvrdil i mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. „Osobní vlak jedoucí z Klatov do Domažlic projel odjezdové návěstidlo zakazující jízdu, vjel do postavené vlakové cesty pro služební vlak a následně se s tímto vlakem srazil,” uvedl Drápal.

Na místě zasahovaly dva vrtulníky. Záchranáři podle své mluvčí Márie Svobodové převezli dva lidi se středně těžkým zraněním do plzeňské nemocnice, další dva také se středně těžkým zraněním do pražské motolské nemocnice. Následně se vrtulník vrátil ještě pro dva zraněné. Čtrnáct zraněných převezly do nemocnic sanitky.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nabouraný osobní vlak

Mluvčí policie Dagmar Brožová informovala, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

České dráhy přerušily provoz mezi stanicemi Kdyně a Domažlice. Zavedena byla náhradní autobusová doprava. Předpokládané obnovení provozu je až kolem 18:00.

Foto: Policie ČR

Při nehodě se zranilo několik lidí.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nabouraný osobní vlak

Foto: LZS Plzeňského kraje

Záběr na nehodu z vrtulníku záchranářů

Osm nákladních vagonů se u Prahy utrhlo z vlečky. Na přejezdu smetly auto

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám