Hlavní obsah

Vlak houkal, kamion přesto vjel na trať. Srážku na Příbramsku natočila palubní kamera

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stará Huť

Houkající vlak a následnou srážku s kamionem v pátek na přejezdu u Staré Huti na Příbramsku zaznamenala palubní kamera řidiče, který jel za nákladním vozidlem. Při nehodě se několik lidí zranilo a vlak vykolejil, okolnosti střetu policie vyšetřuje.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Osobní vlak se při nehodě převrátil

Článek

Videozáznam z palubní kamery řidiče, který jel hned za kamionem, zveřejnila v neděli společnost AŽD Praha na svém facebookovém profilu. Na záznamu je vidět kamion jedoucí podél tratě a za okamžik je slyšet houkání vlaku, který vzápětí vjede do záběru. To už je ale kamion s návěsem na přejezdu. Vlak do něj vrazí a vykolejí.

Totožnost autora videa AŽD Praha neuvedla. Kamera sice ukazuje datum z loňského září, zřejmě ale byla chybně nastavená, protože vše odpovídá již známým záběrům reportéra Novinek, které o nehodě v pátek informovaly.

Vlak se na Příbramsku srazil s nákladním autem, skoro se převrátil

Krimi

Nehoda se stala kolem poledne na přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. Vlak se po střetu téměř převrátil.

Záchranáři ošetřili čtyři lehce zraněné - strojvedoucí utrpěl tržnou ránu na ruce, lehce zraněni byli také dva cestující a do nemocnice odvezli s lehkým zraněním také řidiče kamionu.

Osobní vlak se v pátek srazil s nákladním autem na PříbramskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Přejezd je na silnici, která vede k firmě. Její zaměstnanci jako první pomáhali zraněným.

Řidič nedbal výstrahy na přejezdu na Vyškovsku, manévr ho stál život

Krimi

„Stáli jsme ve dvoře firmy, když jsme uslyšeli dlouho troubit vlak. Podívali jsme se k přejezdu a vlak zrovna najel do přívěsu nákladního auta. Běželi jsme na místo, rozbili okno a pomohli jsme lidem ven,“ řekl v pátek Novinkám očitý svědek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Osobní vlak se při nehodě převrátil

Okolnosti nehody policie vyšetřuje. Podle Drážní inspekce vznikla škoda na vlaku více než 10 milionů korun a na nákladním autě 300 000.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám