Hlavní obsah

Vietnamce vyhodili z baru, vrátil se se sekyrou v ruce

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Krajského soudu v Hradci Králové se začal ve středu rozplétat případ z loňského října, kdy měl v jednom z barů v Chotěboři na Havlíčkobrodsku napadnout devětadvacetiletý Vietnamec Dinh Ngoc Nguyen sekyrkou, paralyzérem a nožem čtyři osoby. Naštvalo ho totiž, že byl z baru vykázán.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Vietnamec Dinh Ngoc Nguyen řádil v baru se sekyrkou, teď je obžalovaný z pokusu vraždy.

Článek

Nyní mu hrozí odsouzení za několik trestných činů, včetně těžkého ublížení na zdraví, výtržnictví a zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Za to mu hrozí až dvacetileté vězení.

Obžalovaný Nguyen pracoval jako kuchař v jedné z chotěbořských restaurací, v níž také bydlel. Loni 6. října tam celý den vařil na vietnamskou svatbu a popíjel při tom pivo a vodku. „Proto si toho tolik nepamatuju, co se stalo. Byl jsem opilý, když jsem přišel do baru Ulita, ale neměl jsem tam žádný konflikt. Až kvůli placení s kamarádem,“ řekl obžalovaný u soudu.

Cítí se vinen, peníze na škody nemá

Jak však stojí v obžalobě, nechoval se tu právě spořádaně. „Mlátil do barového pultu a mezi tančící návštěvníky baru házel sklenice. Poté, co byl z baru vyveden, odešel na své pracoviště do restaurace, kde se ozbrojil nožem, sekerou a elektrickým paralyzérem s úmyslem usmrtit poškozeného, který se podílel na jeho vykázání z baru,“ stojí v obžalobě.

Nakonec postupně zranil čtyři lidi. „Do baru jsem se vrátil, protože jsem byl opilý a měl vztek. Ale paralyzér jsem neměl a sekerkou jsem jen tak máchal. Nikoho jsem nechtěl zabít,“ odmítl obžalobu Nguyen s tím, že o zranění poškozených se dozvěděl až na policii. Nůž prý nebyl jeho, ale jeho kamaráda, kterému upadl a on ho sebral.

Ačkoliv prý nejednal s rozmyslem, vinen se cítí. Neodmítá ani zaplacení škody, ale neví, kde by na to vzal peníze. Až dosud si měsíčně vydělal asi 15 tisíc korun. Nyní na něm chtějí poškození a zdravotní pojišťovny více než půl miliónu.

Hlavní líčení pokračuje ve čtvrtek výslechy soudních znalců.

Reklama

Výběr článků

Načítám