Hlavní obsah

VIDEO: Za tajemného "doktora" se převlékal Jan Škrla, tvrdí advokát

BRNO
Aktualizováno

Bratr Barbory Škrlové Jan Škrla se v době týrání chlapců v Kuřimi převlékal a vydával za tajemnou osobu, jíž se v rámci této kauzy říká "doktor". Novinářům to v úterý u soudu řekl bývalý advokát Barbory Škrlové Josef Kolínský. Kolínský si to podle svých slov přečetl v dokumentu, který měl k dispozici.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Jan Škrla u soudu.

Článek

Tento doktor měl být tajemnou osobou, která udílela rady ostatním účastníkům celého případu a údajně prostřednictvím sms vedl proměnu Barbory Škrlové v Aničku.

V době přípravy společného postupu prý měl k dispozici část dokumentu, ve kterém Klára popsala svoji jedinou schůzku s takzvaným doktorem – bylo to v noci v autě, zhruba na deset minut.

„Ptal jsem se, kdo je ta osoba. Bylo mi řečeno, že to byl Jan Škrla, který se takovým způsobem namaskoval, že ho nepoznala. Víc jsem se nevyptával, neměl jsem k tomu důvod,“ popsal Kolínský své schůzky s klienty. S Josefem Škrlou ho prý seznámil někdejší zákazník jeho právní kanceláře Pavel Procházka.

Kolínský u soud dále uvedl, že výpověď Škrlové je hodnověrná a že jí věří. Nic mu prý ale dříve o žádném týrání neřekla.

"Barbora byla v rámci rozhovorů ve Švédsku a Dánsku zmanipulovaná," dodal Kolínský. "Kde je pan Škrla (otec Barbory) to opravdu nevím," řekl také Kolínský s tím, že netuší proč není otec Barbory mezi svědky předvolanými u soudu.

Jan Škrla u soudufoto: Právo/Jan Chmelíček

"Doktor" měl podle výpovědí u soudu pocházet z Ázerbajdžánu a měl celou "akci" řídit. Muž, jehož identitu u soudu uvedli, skutečně v v Ázerbajdžánu žije, o celé kauze však údajně nemá ani ponětí.

V úterý pokračovalo hlavní líčení se skupinou šesti obžalovaných trýznitelů dvou bratrů – devítiletého Ondřeje Coufala a jeho jedenáctiletého bratra Jakuba Mauera.Druhé kolo líčení potrvá do pátku.

Vypovídal například otec dětí Radek Coufal nebo babička týraných chlapců Eliška Mauerová. Ta u soudu řekla: „Na začátku léta 2006 mi dcera řekla, že se s vnuky nebudeme vídat. Že mají problém s ujasněním autorit. Ondra měl mít nějaké negativní dispozice a že jí ve výchově radí nějaký odborník,“ řekla při své výpovědi.

Reklama

Související články

Kauza Kuřim ve světě: stahovali děti z kůže

Stahování dětí z kůže zaživa, pojídání jejich masa a brutální bití při krvavých sektářských praktikách, takový obraz kuřimské kauzy v pátek přinesla světová...

Výběr článků

Načítám