Hlavní obsah

VIDEO: V Plzni se srazil trolejbus s kamiónem

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Nehoda trolejbusu a kamiónu v pondělí před polednem ochromila dopravu na průjezdu Plzní. Oba kolosy se srazily na Domažlické třídě před železničním přejezdem. Řidiče trolejbusu a jednoho z cestujících záchranka odvezla k ošetření do nemocnice.

V Plzni se srazil trolejbus s kamiónemVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

"Zranění ale nejsou vážná. Jde o tržné rány a potlučeniny,“ upřesnila mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Okolnosti nehody šetří policie. Podle Drážní inspekce bylo celkem zraněno pět lidí.

Podle svědka trolejbus opouštějící stanici vjel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím kamiónem, jehož řidič se marně snažil střetu vyhnout. Kabina řidiče trolejbusu je zdemolovaná.

"Na místě nebylo nutné vyproštění. Hasiči ale museli zlikvidovat unikající provozní kapaliny. Z proražené nádrže vyteklo tři sta litrů nafty,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Alena Marešová.

:. Následky srážky trolejbusu s nákladním vozem na Domažlické třídě v Plzni.foto: Právo/Patrik Biskup

Svědkyně z prodejny použitého zboří, která stojí v bezprostřední blízkosti místa nehody, Právu havárii popsala: "Obsluhovala jsem zákazníka a najednou se ozvala hrozná pecka. Myslela jsem si, že to je z kovošrotu, který je přes ulici a občas se odtud rány ozývají. Pak jsem ale zaslechla křik. Vyběhla jsme ven a viděla kamión s trolejbusem v sobě. Cestující vybíhali ven, někteří se drželi za hlavu.“

Silnice bude několik hodin neprůjezdná. Policisté odklánějí dopravu.

:. Následky srážky trolejbusu s nákladním vozem na Domažlické třídě v Plzni.foto: Právo/Patrik Biskup

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám