Hlavní obsah

VIDEO: Série nehod blokovala dálnici D1, v Praze se srazily tři kamióny

Novinky, Petr Nový
VLAŠIM
Aktualizováno

Na dálnici D1 u obce Psáře se v pátek kolem půl druhé odpoledne stalo několik vážných dopravních nehod. Mezi 45. a 49. kilometrem směrem na Prahu se srazilo celkem jedenáct automobilů. Na Novořeporyjské ulici v Praze zase havarovaly tři kamióny a blokují tam provoz.

Článek

Provoz na dálnici D1 se podařilo obnovit v půl čtvrté. Policie potvrdila, že se srazilo v několika nehodách jedenáct vozidel. v místě se rychle vytvořila kolona, která se rychle rozrůstala. 

"Hasiči vyprošťovali zraněnou osobu z automobilu na 45. kilometru. Po vyproštění provádíme na místě protipožární opatření, na dálnici přistával i vrtulník záchranářů,“ řekla Novinkám mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

"Záchranná služba dostala hlášení o nehodě sedmi vozidel. Operační středisko proto na místo vyslalo čtyři sanitní vozy, povolán byl i vrtulník z Prahy. Ten těžce zraněnou osobu transportoval do nemocnice v Praze - Střešovicích,“ řekla Novinkám mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Doplnila, že na místě bylo i větší množství lehce zraněných lidí, kteří nechtěli převézt do nemocnice. "Tam převážíme sanitkou jednoho zraněného,“ doplnila Janečková. 

Srážka kamiónů ochromila cestu k Barrandovskému mostu

Na Novořeporyjské ulici v Praze se po poledni srazily tři kamióny, které zcela zablokovaly cestu od dálnice D5 směrem k Barrandovskému mostu. Při nehodě byl jeden člověk zraněn, hasiči se snaží silnici uvolnit. 

"Dva kamióny zůstaly napříč vozovkou, jeden skončil v příkopu. Na místě už je jeřáb, při vyprošťování ale uniklo z jedné proražené nádrže asi 800 litrů pohonných hmot," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Řidič kamiónu, který skončil v příkopu, Novinkám řekl, že strhl řízení, aby se vyhnul srážce s vozidly stojícími před ním v koloně.

Policisté museli odklonit dopravu, problémy jsou ale kvůli sílícímu pátečnímu provozu už i na objízdné trase a v protisměru. Policie uzavřela i sjezd z dálnice D5 na Novořeporyjskou.

Reklama

Výběr článků

Načítám