Hlavní obsah

VIDEO: Řidič srazil dva lidi a ujel, auto se našlo u přehrady

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Bezohledný řidič srazil v pondělí brzo ráno dva lidi v Šenově u Ostravy. Jednačtyřicetiletá cyklistka svým zraněním podlehla, 24letý chodec utrpěl těžké zranění hrudníku. Řidič z místa nehody ujel, aniž by sraženým lidem poskytl pomoc. Jeho auto se po pár hodinách našlo u přehrady.

Článek

"Automobil byl o několik hodin později nalezen u přehrady ve Větřkovicích na Novojičínsku,“ řekl Právu mluvčí policie Ivan Žurovec. Podle kriminalistů měl vůz přední část ve vodě.

O případu informoval mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Nehoda se stala ve Václavovické ulici, která je jedním z hlavních silničních tahů městem.

Automobil nalezený policisty u přehrady.foto: Právo/Aleš Honus

„Záchranáři po svém příjezdu nalezli cyklistku již bez známek života. Žena středního věku utrpěla při kolizi devastující poranění obličeje, zranění břicha, dolní končetiny a patrně také mozku. Posádka pacientce bohužel již nemohla nijak pomoci,“ řekl Humpl. Dodal, že sražený muž byl převezen do havířovské nemocnice.

Podle mluvčího policie Ivana Žurovce řidič na rovném a velmi přehledném úseku nejprve srazil 24letého muže z Václavovic, který šel po okraji vozovky. Potom přejel do protisměru, kde se čelně srazil s cyklistkou.

Na místě zemřela cyklistka. Zdroj: Policie ČR

„Ženu odhodil do vzdálenosti asi deseti metrů na pravou stranu. Ihned po nehodě zastavil, ale jenom proto, aby se otočil do protisměru a rychle z místa ujel, aniž by poskytl zraněným pomoc,“ konstatoval policejní mluvčí.

Kriminalisté podle něj na místě zajistili důležité stopy, které by mohly pomoci k usvědčení viníka. V současné době intenzivně pátrají po pachateli. „Řidič se dopustil ublížení na zdraví s následkem smrti. Hrozí mu až pět let vězení,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám