Hlavní obsah

VIDEO: Řidič sanitky jel opilý se zapnutým majákem a havaroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA
Aktualizováno

Těžce zraněná žena je smutnou bilancí nehody, kterou v pondělí zavinil v Opavě podle policie opilý záchranář za volantem sanitky. S tou jel se zapnutými majáky a zvukovým signálem v Olomoucké ulici, kde narazil do auta před sebou. Policisté zjišťují, proč jel na majáky, když nevezl žádného pacienta.

Foto: Petr Nový, Novinky

Opilý řidič sanitky způsobil těžkou dopravní nehodu.

Článek

V osobním voze odbočovala řidička, která byla při nehodě těžce zraněna. Pětadvacetiletému řidiči sanitky policisté naměřili 1,29 promile alkoholu. Štěstím bylo, že sanitka nepřevážela žádného pacienta. O nehodě policisté informovali ve středu.

Mladý záchranář jel po Olomoucké ulici směrem od centra Opavy. Na křižovatce začal předjíždět osobní vůz odbočující vlevo do Palackého ulice. Po nárazu sanitka vytlačila auto mimo vozovku, kde narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Řidička Hondy Civic utrpěla těžká zranění pánve a břicha a záchranáři ji převezli do opavské nemocnice.

Policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku, alkohol našli jen u záchranáře. Muž přišel o řidičský průkaz a má prozatím zakázáno řídit. Policie zjišťuje, proč měl zapnutou světelnou i zvukovou výstrahu, když nepřevážel žádného pacienta.

"Už nyní je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů - ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Řidič dostane výpověď

Řidič převozové dopravní služby, kterou v Opavě provozuje Územní středisko záchranné služby Moravskoslezského kraje, v současné době čerpá dovolenou.

„Dosud bezproblémový pracovník se dopustil hrubého porušení pracovní kázně a do konce tohoto pracovního týdne s ním bude ukončen pracovní poměr. Přestože se jedná o pochybení jednotlivce a událost nesouvisí s provozem zdravotnické záchranné služby, vzniklé události velmi litujeme,“ řekl k případu mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám