Hlavní obsah

VIDEO: Prohlídka tramvají definitivně vyloučila závadu brzd

– OSTRAVA
Právo, Aleš Honus

Technická prohlídka obou havarovaných ostravských tramvají, které po páteční tragické srážce skončily v depu Dopravního podniku Ostrava, vyloučila, že by se na následcích havárie se třemi mrtvými a desítkami zraněných mohla podílet technická závada.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obě havarované tramvaje zkoumali v úterý experti v dílnách Dopravního podniku Ostrava v Ostravě-Martinově.

Článek

Informoval o tom mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. „Brzdy u obou tramvají byly v pořádku, takže technickou závadu se podařilo definitivně vyloučit,“ řekl Neusar krátce po prohlídce, která za účasti policejních vyšetřovatelů trvala několik hodin.

Obě havarované tramvaje zkoumali v úterý experti v dílnách Dopravního podniku Ostrava v Ostravě-Martinově.foto: Právo/Aleš Honus

Výslech řidiče jedné z tramvají, který nehodu pravděpodobně zavinil, je naplánován na čtvrtek. „Výslech by se měl uskutečnit na policii a my u něj budeme přítomni,“ řekl.

Řidiči hrozí obvinění z trestného činu obecného ohrožení v nejpřísnějším odstavci, za který hrozí až deset let vězení. V současné době je pravděpodobný viník nehody hospitalizován v Městské nemocnici Ostrava ve vážném zdravotním a psychickém stavu.

Obě havarované tramvaje zkoumali v úterý experti v dílnách Dopravního podniku Ostrava v Ostravě-Martinově.foto: Právo/Aleš Honus

Obě havarované tramvaje nyní budou prohlížet technici dopravního podniku, kteří by měli určit, zda nepůjdou některé části použít jako náhradní díly. Větší část tramvají ale skončí ve šrotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám