Hlavní obsah

VIDEO: Bezdomovci se v Olomouci porvali s policisty

Prima FTV, Novinky, Petr Nový
OLOMOUC

Rvačkou skončila v pondělí odpoledne běžná kontrola městských strážníků u hlavního nádraží v Olomouci. Tam byli přivoláni proto, že se zde pohybovala skupina bezdomovců se psem, který neměl náhubek ani vodítko. Bezdomovcům se však zásah strážníků nelíbil a začali se s příslušníky městské policie prát.

Článek

Podle svědků bezdomovci psa při kontrole dokladů dráždili a snažili se ho na zasahující policisty poštvat. To se jim nakonec povedlo. Jednoho z nich zranil tak, že musel být ošetřen.

Strážníci se snažili psa zpacifikovat, bezdomovci ho ale bránili. Nakonec tak museli o pomoc požádat své kolegy. Ti nekompromisně zakročili.

Jeden z mužů, kteří se pohybovali po nádraží, skončil v poutech. Další dva byli převezeni na policejní stanici. Muži byli předáni republikové policii a ta ve středu rozhodne, zda je obviní.

Dva muži, kteří psa vydráždili, jsou tak podezřelí z útoku na veřejného činitele. Sám pes byl převezen do útulku kvůli vyšetření na vzteklinu. Při zásahu byla také zadržena jedna celostátně hledaná osoba.

Reklama

Výběr článků

Načítám