Hlavní obsah

Větev pronikla autem na Orlickoústecku jako projektil

Právo, ner

Neobvyklou nehodu řešili tento týden dopravní policisté na Orlickoústecku. Osmapadesátiletý řidič jim vylíčil, že když projížděl po silnici lemované stromy, padající větev mu prorazila čelní sklo a propíchla i sedadlo spolujezdce. Nehoda se obešla bez zranění, škoda na vozidle značky Opel byla vyčíslena na dvacet tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Větev nejprve prorazila čelní sklo.

Článek

K nehodě na silnici II/315 mezi Kerharticemi a Hrádkem mělo dojít v úterý odpoledne, ale policistům ji řidič oznámil až ve čtvrtek. Podle policistů muž nahlásil nehodu se zpožděním proto, že si myslel, že pojišťovna nebude vyžadovat protokol od policie.

„Řidič měl podle svého vyjádření projíždět po rovném úseku komunikace v místě, které je lemováno vzrostlými stromy, a padající větev jednoho z nich mu prorazila čelní sklo i sedadlo spolujezdce,” sdělil mluvčí policie Ondřej Zeman.

Foto: Policie ČR

Nakonec se větev zasekla v sedadle spolujezdce

„Následky této události mohly být fatální, pokud by ve vozidle necestoval tentokrát sám,“ připustil mluvčí.

Zmiňovaná silnice, která spojuje Ústí nad Orlicí a Choceň, prochází hlubokými smíšenými lesy podél řeky Orlice.

Část této komunikace prošla v posledních dvou letech v serpentinách kolem Hrádku rekonstrukcí. Ale pády stromů nebo větví tady podle informace hasičského dispečinku nejsou v zimě po sněžení nebo při vichřicích ničím výjimečným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám