Hlavní obsah

Věštkyně měla zajistit výhru ve Sportce. Seniorka jí dala desetitisíce

Novinky, zaš
Holýšov

Kuriózní případ mají na stole policisté v Holýšově na Domažlicku. Žena tam měla zaplatit neznámé věštkyni za to, že jí zajistí výhru ve Sportce. Když se tak opakovaně nestalo, rozhodla se, že vše oznámí na policii. Policie po věštkyni pátrá, hrozí jí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podvedenou osobou je podle policie osmašedesátiletá seniorka. „Celkem přišla o šedesát šest tisíc korun. Peníze dala za věštění čísel, která měla vyhrát v loterii,“ sdělila ve středu Právu mluvčí domažlické policie Dagmar Brožová.

Obě ženy se přitom měly osobně setkat jen jednou. Hned na první schůzce si věštkyně řekla o pět tisíc korun. Důchodkyni slíbila, že jí prozradí čísla, díky kterým vyhraje jeden a půl miliónu korun. Výhra ale nepřišla a věštkyně trik zkusila znovu.

„Věštkyně ženě zavolala za pár dní s tím, že se věc nepodařila a že aby se povedla, musí se znovu sejít,“ popsala Brožová. Z důchodkyně nakonec dokázala vylákat dalších jedenáct tisíc korun a zlaté šperky, jejichž hodnotu policie odhaduje na minimálně padesát tisíc.

Ani poté však seniorka v loterii neuspěla. Na začátku týdne proto vše ohlásila na policii. „Policisté se případem zabývají a po pachatelce intenzivně pátrají,“ dodala Brožová.

Reklama

Výběr článků

Načítám