Hlavní obsah

Velký požár zničil sklad papíru v Otrokovicích

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OTROKOVICE

Škodu za nejméně 10 miliónů korun způsobil sobotní rozsáhlý požár skladu papíru v Otrokovicích na Zlínsku. Hasiči nevyloučili, že oheň mohl někdo založit úmyslně. Ve městě jde již o druhý závažný požár s mnohamiliónovou škodou za poslední týden. V pondělí přibližně kilometr od skladiště hořelo po výbuchu v místní teplárně.

Článek

"Nejhorší to bylo mezi pátou a šestou večer. To plameny šlehaly do výšky tak 15 metrů vysoko a všude byla spousta šedého dýmu. Sklad byl dřevěný, střecha eternitová a uvnitř papír, takže to všechno hořelo rychle," popsal požár jeden z obyvatel Otrokovic. Radnice prostřednictvím integrovaného záchranného systému informovala občany centra, aby si před dýmem a popelem zavřeli okna.

Oheň přilákal velké množství "čumilů", se kterými měli policisté plné ruce práce. "Opravdu jsme museli opakovaně vykazovat veřejnost do bezpečí, zvláště děti se chtěly dostat co nejblíže k ohni," řekl policejní mluvčí Ivo Mitáček.

Stopy hledal i policejní pes

Oheň skladiště zcela zničil. Hasičům se alespoň podařilo zabránit, aby se rozšířil také na sousední budovu. "Škoda je prozatím vyčíslena na 10 až 12 miliónů korun. Příčinu vyšetřujeme. Už nyní je ale zcela vyloučeno, že by požár vypukl kvůli závadě na elektroinstalaci, protože elektřina do objektu nebyla vůbec zavedena. Zbývají tedy dvě vyšetřovací verze - nedbalost nebo úmysl," uvedl vyšetřovatel hasičů Jaromír Hejda.

Až v neděli začali za denního světla prohledávat trosky experti. "Vyšetřovatelům a technikům pomáhal v práci i speciální policejní pes z Ostravy, který je cvičený na vyhledávání stop na místě požárů. Pes našel důležité stopy, které byly odeslány na expertízu," uvedl Mitáček. Podle informací Práva ve skladišti v posledních deseti dnech nikdo nebyl a objekt byl podle tvrzení majitele řádně zamčený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám