Hlavní obsah

Ve Vratislavicích srazilo auto ženu, střet nepřežila

Po srážce s osobním autem zemřela dnes večer ve Vratislavicích nad Nisou na Liberecku chodkyně. Vůz srazil ženu mimo přechod pro chodce, řekla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Záchranáři se ženu na místě snažili hodinu oživit, ale marně. Lékařka nakonec konstatovala smrt.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda byla na tísňovou linku 112 nahlášena po 18:10. Podle předběžných informací z místa ženu srazil nejprve osobní vůz jedoucí od Jablonce na Liberec a pak i auto v opačném směru. „Ke střetu došlo na křižovatce ulic Tanvaldské a U Tělocvičny,” řekla Suchánková.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michaela Georgieva nedokázali už záchranáři ženě pomoci. „Okolnosti nehody šetří na místě kriminalisté, přivolán byl i soudní znalec z oboru dopravy,” dodala policejní mluvčí.

Během úterka je to už druhá podobná nehoda. „Ráno jsme vyjížděli na Dobiášovu ulici, kde auto srazilo školačku. Naštěstí vyvázla jen s lehčím zraněním, převezli jsme ji na libereckou traumatologii,” řekl Georgiev. V posledních dnech podle něj není den, kdy by záchranáři ke sraženému chodci nevyjížděli.

Podle Suchánkové je to hlavně kvůli deštivému počasí, které výrazně snižuje viditelnost zvláště v ranních a večerních hodinách. Na vině mohou být i sami chodci. „Je sice uzákoněna povinnost nosit na oblečení reflexní prvky mimo obec, ale chodci často nejsou vidět ani ve městě, a to ani na přechodech, které jsou osvětlené,” řekla mluvčí.

Ve vlastním zájmu by podle ní zvláště v současném počasí měli chodci doplnit oblečení o reflexní prvky, které na ně řidiče upozorní.

Reklama

Výběr článků

Načítám