Hlavní obsah

Ve Vilémově na Vysočině spadl most, čtyři lidé jsou nezvěstní

Aktualizováno

V obci Vilémov na Havlíčkobrodsku se ve čtvrtek odpoledne zřítil silniční most. V sutinách skončilo celkem šest lidí, jeden člověk se z nich dostal sám a je v nemocnici, dalšího záchranáři vyprostili v podvečer, je zraněn středně těžce, suť mu zavalila nohy. Čtyři osoby jsou stále nezvěstné a záchranáři o jejich osudu nic nevědí. Most přes místní potok na silnici II/34 se momentálně opravuje.

Ve Vilémově na Vysočině spadl mostVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Na místě zasahuje nejméně deset hasičských jednotek, policisté a záchranáři, řekla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Stavební firma provádějící bourací práce na mostu po pádu postrádala celkem šest lidí, řekla Právu mluvčí policistů Dana Čírtková.

Foto: Jana Pechová, Právo

Zřícený most ve Vilémově

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tři z dělníků jsou Češi, další tři Slováci. Oba zachránění muži v nemocnici jsou slovenské národnosti, po dalších čtyřech se stále pátrá.

Foto: Jana Pechová, Právo

Most se v polovině rozlomil.

Zatím se nepotvrdila informace o jednom mrtvém.

Jednoho ze zraněných, kterého zasáhly části padajícího mostu, transportoval vrtulník do nemocnice v Havlíčkově Brodě. Podle prvních vyšetření by jeho zranění nemusela být vážná, ale musí podstoupit ještě další pozorování.

V nemocnici je i vyproštěný muž, kterému zemina zavalila nohy. Hasiči jej ze závalu dostávali několik hodin.

Foto: Jan Kočvara, Mapy.cz

Ve Vilémově na Havlíčkobrodsku spadl silniční most

Policie se o pádu mostu dozvěděla z volání na tísňovou linku ve 14.41.

Na místě jsou i kynologové

Podle Musilové hasiči požádali o spolupráci kynology a speciální tým z generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru. Ti na místě hledají čtyři pohřešované dělníky.

Foto: Jana Pechová, Právo

Sutiny zavalily pět lidé, čtyři jsou nezvěstní.

Rekonstrukce mostu začala o prázdninách. Hlavními dodavateli prací jsou firmy M - Silnice a Strabag, jedním ze subdodavatelů je pak firma Bögl & Krýsl. Ta v minulosti figurovala i u případů spadlých mostů ve Studénce a u Kuriman na Slovensku. [celá zpráva]

„Naši zaměstnanci se účastnili na přípravných pracích pod mostem v Golčově Jeníkově. Práce na mostě, to znamená odtěžení zásypu mostu, naše firma neprováděla,“ sdělila Právu Kateřina Plechatá, mluvčí Bögl a Krýsl.

Vilémov, který má zhruba tisícovku obyvatel, leží u hranic Kraje Vysočina a Pardubického kraje nedaleko Golčova Jeníkova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám