Hlavní obsah

Ve Šternberku loupil syn starosty

– ŠTENBERK
Právo, Bedřich Novotný

Maskovaný a ozbrojený mladík přepadl v pondělí dopoledne sklad potravinářského velkoobchodu v Masarykově ulici ve Šternberku. Když pracovníci firmy lupiče zneškodnili a předali policistům, ukázalo se, že jím byl 24letý syn zdejšího starosty Jaromíra Sedláka (ODS).

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Lupiče s maketou pistole a nožem odzbrojili

Článek

Mladík podle olomoucké policejní mluvčí Marty Vlachové nejprve zazvonil u vchodových dveří společnosti a po vpuštění do chodby si nasadil kapuci, přes obličej si dal černý šál a na oči tmavé brýle.

"Vstoupil do jedné kanceláře a pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval vydání peněz. Dva muži v kanceláři řekli, že zde žádné peníze nemají. Proto jednoho pracovníka poslal lupič do jiné kanceláře pro peníze s výhrůžkou, že pokud je nepřinese, tak druhého muže zastřelí," popsala policejní mluvčí.

Po odchodu z místnosti zaměstnanec požádal o pomoc dalšího kolegu a přivolal policii. Ještě před příjezdem policejní hlídky se ale těmto třem pracovníkům firmy podařilo pachatele odzbrojit a zadržet.

"Byla u něj zajištěna maketa střelné zbraně a vystřelovací nůž," doplnila Vlachová. Při zápase s lupičem byli přepadení muži lehce poraněni.

Rodina nic netušila

To, že přepadaní spáchal jeho syn, považuje šternberský starosta za velkou rodinnou tragédii. "Můj syn Tomáš spáchal čin, který celou moji rodinu hluboce zranil a nedokážeme si jej vysvětlit. Zřejmě byl pod velkým psychickým tlakem, o kterém jsme jako rodina nic netušili. I přesto, že provedl věc, která mě i moje nejbližší zasáhla na nejcitlivějším místě, je stále mým synem a já se od něj nebudu odvracet," uvedl starosta.

Pro něj je synův skutek velmi nepříjemný jak osobně, tak i ve vztahu k jeho funkci. "Budu se ale maximálně snažit, aby moje dosavadní činnost a práce touto situací nebyla narušena," dodal Sedlák.

Přepadení se podle zjištění Práva odehrálo ve dvorním traktu areálu, kde sídlí několik firem a pohybuje se tam hodně lidí. "Nemohu tomu uvěřit. Byl to takový hodný chlapec, dříve hrál hokej. Musel být ve velké tísni, možná někomu dlužil peníze.To by normální člověk nemohl udělat," poznamenala žena, která pracuje ve vedlejší budově.

Mladíkovi hrozí za loupežné přepadení až deset let vězení. Případ nechtěl žádný z oslovených šternberských komunálních politiků příliš komentovat. "Je to osobní tragédie a nemělo by se to míchat do politiky," řekl například opoziční zastupitel Petr Zajíc (nez.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám