Hlavní obsah

Vařili jsme čistý pervitin hlavně pro sebe, hájí se obvinění z Frýdku-Místku

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Kriminalisté z Frýdku-Místku obvinili pět mužů a dvě ženy z výroby povzbuzujícího metamfetaminu známého jako droga pervitin. Podle policistů se skupinu podařilo přistihnout přímo při činu. Pervitin vařili v několika bytech nejen pro svoji spotřebu, ale i k prodeji. Z jejich varen šlo podle vyšetřovatelů do světa zhruba 700 gramů drogy.

Foto: Policie ČR

Varna pervitinu ve Frýdku-Místku

Článek

„Dva muži vyráběli na různých místech a hlavně ve Frýdku-Místku psychotropní látku metamfetamin čili pervitin, využívali přitom jak byty, tak ubytovací zařízení,“ sdělil v pondělí k případu kriminalista Jan Syslo.

Zpěvák Dan Horyna: Být závislý je náročné, bolí to a člověk je osamělý

Kultura

Skupina toxikomanů podle něj vyrobila od letošního jara bezmála 700 gramů pervitinu, který měl velice dobrou kvalitu. Ten sami užívali a prodávali dalším lidem vesměs na území Frýdku-Místku.

Foto: Policie ČR

Skupina obviněných podle policie vyrobila až 700 gramů pervitinu

Obvinění ve věku 24 až 32 let byli až na jednoho nezaměstnaní. „Výrobou a prodejem pervitinu si vydělávali na další výrobu, převážně muži prohráli takto vydělané peníze v internetových sázkách,“ popsal Syslo a dodal, že skupina si prodejem drogy mohla vydělat bezmála 700 000 korun.

Těhotná žena povzbuzená pervitinem házela v Praze z balkonu dlažbu

Krimi

Ze sedmi obviněných poslal soud jednoho do vazby, podle policie se jedná o organizátora výroby, který byl už v minulosti kvůli drogám ve vězení. Právě s jeho pomocí a návody staženými z internetu se měla skupina naučit drogu vařit.

Foto: Policie ČR

Policie našla varnu pervitinu ve Frýdku-Místku

Zatímco muži ve vazbě hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi, zbylých šest členů skupiny může v případě odsouzení dostat poloviční trest.

Dealer vozil do Jihlavy pečivo nadité pervitinem, z Ústí jezdil taxíkem

Krimi

Všichni obvinění se k trestné činnosti přiznali, svého jednání litují a s kriminalisty spolupracují. „Svou činnost vysvětlují tak, že si potřebovali obstarat pervitin v kvalitě, která je čistá, není riziková, aby neohrožovali sami sebe, protože všichni byli uživateli pervitinu,“ nastínil Syslo a doplnil, že i když vařili pervitin po bytech ve městě, nikdo si ničeho nevšiml.

Foto: Policie ČR

Pro suroviny na výrobu pervitinu jezdili obvinění podle kriminalistů do zahraničí

„Protože laboratoře měly kvalitní filtrační zařízení, aby byly výpary eliminovány na minimum. V podstatě sousedé zjistili, že se něco dělo, až po našem zásahu,“ uzavřel kriminalista.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám