Hlavní obsah

Vagóny po tragické nehodě v Čerčanech počmárali sprejeři

Právo, rap
ČERČANY

Sprejeři postříkali odstavené vagóny po sobotní tragické srážce na nádraží v Čerčanech. Zatímco od nárazu rychlíku zdemolovanou zadní lokomotivu pantografu, v níž zahynul strojvůdce, železničáři odvezli, na kolejích stále zůstává přední nepoškozená lokomotiva s několika vozy.

Článek

"Ty se staly terčem sprejerů. Plocha, kterou poničili, je velká asi 50 metrů čtverečních," potvrdil Právu mluvčí Českých drah Radek Joklík. Vandalové se do sprejování pustili nejspíš v noci na pondělí. Na vozech se objevily různé nápisy červené, modré, černé a bílé barvy. Škoda, kterou neznámí pachatelé způsobili, dosahuje podle Českých drah zhruba 10 tisíc korun.

"Vagóny, které zůstaly na nádraží v Čerčanech, nejsou po sobotní srážce přímo provozuschopné a bude třeba je všechny důkladně zkontrolovat. "Předpokládáme ale, že jsou obnovitelné. Nyní je budeme muset navíc přestříkat," dodal Joklík. Případem vandalismu se nyní zabývá benešovská policie. "Je to neuvěřitelná drzost. Pořád tady pobíhají nějací lidé, asi kriminálka, která případ vyšetřovala. Sotva na chvíli zmizí, seběhnou se tihle sprejeři jako supi. Nechápu, jak si to mohou dovolit, zvlášť po takové tragédii," zlobila se žena pracující na nádraží, která nechtěla prozradit své jméno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám