Hlavní obsah

V Židlochovicích zřejmě našli utopeného zmizelého strážníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽIDLOCHOVICE

V řece Svratce u Židlochovic v pondělí objevili náhodní kolemjdoucí utonulé tělo, které s největší pravděpodobností patřilo sedmatřicetiletému brněnskému strážníkovi Pavlu Weissmanovi. Strážník zmizel 3. dubna v Brně na Bakalově nábřeží a policisté po něm marně pátrali. Kriminalisté už tehdy předpokládali, že Weissman sklouzl do rozvodněné řeky a utonul.

Článek

Podle mluvčího policie Brno-venkov jsou ostatky ještě stále ve vodě. "Ještě se je nepodařilo vyprostit. Z oblečení utonulého lze usuzovat, že se skutečně jedná o strážníka," potvrdil mluvčí. Definitivně budou moci policisté potvrdit identitu utonulého až po vyproštění těla, u kterého budou muset nejspíš asistovat hasiči.

Povodeň odnesla tělo 20 kilometrů po proudu Svratky

Tělo se našlo v řece Svratce v oblasti pod Židlochovicemi ve směru na obec Nosislav. Pokud se potvrdí, že ostatky skutečně patří zmizelému strážníkovi, znamenalo by to, že povodeň odnesla jeho tělo více než 20 kilometrů dolů po proudu řeky.

Weissman měl v noci na 3. dubna službu. S kolegou se asi dvě hodiny po půlnoci u Bakalova nábřeží rozešel. Každý z nich se vydal na krátkou obchůzku jiného revíru. Weissman už ale ke služebnímu vozu, u kterého se měl s kolegou sejít, nepřišel. [celá zpráva]

S největší pravděpodobností se brněnský strážník stane poslední obětí letošních záplav. Ty si zatím vyžádaly v Česku sedm životů.

Reklama

Související články

Policie hledá ztraceného strážníka

Policie České republiky společně s Městskou policií v Brně již druhý den bezvýsledně pátrají po strážníkovi, který zmizel ve službě v noci z neděle na pondělí....

Výběr článků

Načítám