Hlavní obsah

Na Svatém Kříži shořelo na třicet prodejních stánků

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb
Aktualizováno

Zhruba třicet prodejních stánků v tržnici Svatý Kříž u Chebu lehlo v noci na úterý popelem. Hasičům, kterým se podařilo ochránit před plameny okolní objekty, pomáhaly i přivolané posily z německého Waldsassenu. Při hašení několikrát explodovaly tlakové lahve ve stáncích.

Foto: HZS KK, .

Hasiči zasahují při požáru tržnice ve Svatém Kříži

Článek

„Ostraha areálu tržnice zpozorovala požár v jednom prodejním stánku krátce před jednou hodinou v noci,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

V době příjezdu chebských hasičů už byla plameny zasažená celá řada stánků v jednom bloku tržnice.

„Vítr stále rozfoukával plameny, které se díky množství hořlavého materiálu ve stáncích snadno šířily, až zasáhly celý jeden blok prodejních stánků, téměř tři desítky stánků,“ pokračoval mluvčí s tím, že hasiči se tak kromě likvidace požáru zaměřili na ochranu okolních bloků se stánky, restauracemi a dalšími obchody.

„Během hašení došlo k minimálně čtyřem explozím tlakových lahví, které byly v hořících stáních,“ popisoval Kasal.

V pražské nemocnici hořelo od nedopalku cigarety. Hasiči našli mrtvého muže

Krimi

Zásah komplikoval také nedostatek požární vody na místě události. „Po třech hodinách dostali hasiči požár pod kontrolu a bylo možné některé jednotky hasičů poslat zpět na základny,“ konstatoval mluvčí hasičů, podle kterého se dopoledne na místo požáru vrátili vyšetřovatelé, kteří zjišťují, proč začalo hořet a jaká vznikla škoda.

Foto: HZS KK, .

Hašení požáru na tržnici ve Svatém Kříži

U požárů prodejních stánků na tržnici Svatý Kříž zasahovali hasiči také v roce 2017, o rok později hořely na tržnici skladovací prostory. V roce 2011 vyjížděli hasiči k požáru tržnice na Nový rok, kdy začalo hořet od zábavní pyrotechniky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám