Hlavní obsah

V sobotu nepřežilo dopravní nehody sedm lidí

Právo, Novinky, ČTK, pno, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

První den posledního prázdninového víkendu zemřelo na českých silnicích sedm osob. Společně s páteční bilancí je tak počet usmrcených za dva dny jedenáct. Informace v neděli zveřejnilo policejní prezidium. Další vážné nehody přitom mohou následovat i během neděle, kdy je poslední den letních prázdnin.

Článek

V souvislosti s koncem prázdnin se na silnicích zvyšuje hustota provozu. Před rokem zemřeli v posledních třech dnech prázdninového volna tři lidé. V polovině víkendu je tak letošní bilance výrazně tragičtější.

Nejvíce smrtelných kolizí, které si vyžádaly čtyři oběti, policie v sobotu zaznamenala v jižních Čechách. Lidé na silnicích umírali také v Plzeňském, Olomouckém a Středočeském kraji. Tragická dopravní nehoda kamiónu se stala v sobotu například na dálnici D5.

Zatím nejtragičtější bilanci měly poslední tři dny letních prázdnin v roce 2004, kdy při dopravních nehodách zahynulo celkem 21 lidí.

Černá sobota na jihočeských silnicích

Sobota byla černým dnem zejména pro řidiče na jihu Čech. Při dopravních nehodách zde zemřeli čtyři lidé. Jak Právu sdělila krajská policejní mluvčí Mirka Čapková, první se stala brzy ráno u Strmilova na Jinřichohradecku. Mladík, kterému ještě nebylo osmnáct let zřejmě nezvládl řízení, vozidlo se dostalo smyk a narazilo do stromu Chlapec na místě zemřel.

Náraz do stromu při projíždění pravotočivé zatáčky nepřežil také jednadvacetiletý řidič osobního automobilu VW Polo. "Mladík nezvládl řízení, dostal smyk a bočně narazil do stromu," popsala havárii Čapková.

Osudný se stal strom u silnice v sobotu večer i jednašedesátiletému šoférovi traktoru v u obce Lipovka na Jindřichohradecku. V zatáčce sjel s traktorem na krajnici a rovněž narazil do stromu. Traktor se převrátil na řidiče, který zraněním na místě podlehl.

Čtvrtou obětí na jihočeských silnicích je devatenáctiletý cyklista, kterého srazil večer dvaapadesátiletý řidič u obce Sedlec na Českobudějovicku. " Šofér Seatu Alhambra se, jak vyplývá z vyšetřování, nevěnoval plně řízení, vjel do levé části vozovky a čelně narazil do mladíka na kole, který na místě zemřel," uvedla Čapková.

Dodala, že policejní komisařka zahájila už proti řidiči seatu trestní řízení pro podezření spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám