Hlavní obsah

V rodinném domě v Břeclavi našli dva mrtvé. Někdo je zřejmě zavraždil

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav
Aktualizováno

Jihomoravští kriminalisté prověřují událost, která se stala v Břeclavi. V úterý odpoledne vyjížděli k případu násilné smrti asi 89letého muže a zhruba 50leté ženy do rodinného domu nedaleko centra města.

Policie našla v Břeclavi dva mrtvé, byli zřejmě ubodaníVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

„Jihomoravští kriminalisté prověřují okolnosti nálezu dvou osob bez známek života v domě v Šilingrově ulici v Břeclavi. Dosud zjištěné okolnosti nasvědčují tomu, že by na úmrtí muže a ženy mohla mít podíl další osoba,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Na místo kriminalisté vyrazili v úterý odpoledne, násilný čin se mohl stát už v pondělí. „Specialisté ohledávají místo činu a také vyslýchají sousedy a další možné svědky. V této souvislosti se obracíme na veřejnost, která si mohla například všimnout podezřelého pohybu osoby v okolí místa události. Kritickou dobou je čas mezi pondělní 20. hodinou a úterní 14. hodinou,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Ulice, kde se trestný čin odehrál.

Oba mrtví byli podle dostupných informací zabiti bodnou zbraní. Následkům zranění podlehli. „Vyslali jsme tam posádku s lékařem. U dvou osob konstatoval smrt. Na místě jsme se ještě postarali o mladého muže. Převezli jsme jej do břeclavské nemocnice,“ uvedla bez podrobností mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Podle informací Práva stav muže poznamenal hrůzný nález v domě.

Policisté dům prohledali a zapečetili. Ve středu ráno přijeli další specialisté na prohlídku místa činu a okolí. Jeden z policistů, kteří ve středu dopoledne i za pomoci detektoru kovů prohledávali břehy nedaleké řeky Dyje, našel na břehu odhozený nůž. Zda se jedná o vražednou zbraň, ukáže další šetření a odborná expertiza. I po nálezu pokračovali policisté v prohledávání okolí, do řeky šli potápěči s magnetem a dalšími minohledačkami.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policisté prohlédávali širší okolí místa činu

Mrtvý muž žil v domku v klidné části města. Stranil se lidí, výjimkou byla jeho spolubydlící, byl ochotný a nekonfliktní. Bylo mu 89 let, na svůj pokročilý věk byl podle policistů neobyčejně vitální.

Místním pomáhal

„Byl to hodný pán. Občas jsme spolupracovali, když bylo zapotřebí vyklidit nějakou nemovitost. Pomohl s odvozem nepotřebných věcí, a co už nikdo z majitelů nechtěl, tak si ponechal a prodal,“ řekla Právu dcera ženy ze sousedství, která se s mužem dobře znala.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policisté prohlédávali širší okolí místa činu

S modrou škodovkou a vozíkem jej proto celkem často potkávali obyvatelé města, jak převáží různé staré věci. „Jediný problém, jaký měl, tak byl s vlastní dcerou. Řešili neshody o majetek,“ dodala.

Muž se podle sousedů netajil svou spořivostí. Jednou z možných verzí je tak zavraždění ve snaze ukrást muži úspory. Policisté se ale zabývají způsobem jeho soužití s ženou v domě, zejména pak hospodařením s penězi, které pracovitý senior vydělával. „Policie prověřuje všechny možné okolnosti činu,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám