Hlavní obsah

V Říčanech našli zastřeleného elitního detektiva ÚOOZ

Právo, Novinky, Radek Plavecký, Petr Nový
Říčany
Aktualizováno

Vraždu a sebevraždu v Říčanech u Prahy vyšetřuje středočeská policie. Podle prvotní verze byl ve středu večer zastřelen dvaačtyřicetiletý detektiv z elitního policejního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Pak podle kriminalistů čtyřiatřicetiletý střelec namířil zbraň i proti sobě a spáchal sebevraždu.

Článek

"Mrtvá těla byla nalezena na dvoře rodinného domku v Říčanech. Jestli byl detektiv na místě kvůli své práci, zatím není jasné a je to předmětem vyšetřování,“ uvedl ředitel policejního útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta. Zastřelený detektiv se věnoval vyšetřování obchodu se zbraněmi.

Podle záchranářů už nemohli lékaři oběma mužům pomoci. "Jednalo se o smrtelná zranění. Zasahující lékařka u obou osob po příjezdu konstatovala úmrtí,“ informovala Právo mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

FOTO: Novinky.cz, Mapy.cz

"Pracovníci Inspekce policie se dostavili na místo nešťastné události a po vyhodnocení všech skutečností si celý případ převzala Služba kriminální policie a vyšetřování Středočeského kraje, neboť policista není podezřelý ze spáchání žádného trestného činu, ale je oběť," řekla mluvčí policejní inspekce Martina Lídlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám