Hlavní obsah

V případu dvojnásobné vraždy ze Záhornic hledají policisté svědka, který už byl ve vězení

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Detektivové protimafiánského útvaru žádají veřejnost o pomoc při identifikace muže, kterého potřebují vyslechnout v souvislosti s dvojnásobnou vraždou ze Záhornic na Nymbursku.

Foto: Policie ČR

Hledaný, kterého chtějí policisté vyslechnout.

Článek

Mrtvá žena byla tzv. bílým koněm v souvislosti s případem neodvedení daní za dovezené pohonné hmoty. Mrtvý muž byl majitelem pozemků, o jejichž koupi měli pachatelé zájem.

Kriminalisté už v kauze obvinili tři lidi, dva z nich z vraždy. Podle mluvčího útvaru Pavla Hantáka se policistům i přes veškerou snahu nepodařilo zjistit totožnost svědka, kterého chtějí vyslechnout. O muži vědí pouze to, že v roce 2005 nastoupil do vězení, kde strávil několik měsíců.

„Do věznice však nastoupil na doklady jiného, za podvody pravomocně odsouzeného muže narozeného v roce 1955 v Praze, který je v současné době jedním z trestně stíhaných osob v „záhornickém případu“,“ uvedl bez dalších podrobností Hanták.

Detektivy lze kontaktovat na telefonním čísle 606 294 274 nebo jakýmkoliv jiným způsobem přímo na jejich útvar.

Těla byla zabetonovaná 

Mrtvá těla našli detektivové v noci na 1. října ve stodole, kde byla zabetonovaná v asi dvoumetrové hloubce. Žena byla pohřešována od roku 2008, muž – Čechošvýcar – od roku 2003. Oba byli podle policie zavražděni střelou do hlavy.

Policisté ve stodole na Nymbursku našli dvě mrtvá tělaVideo: Česká televize ČT24

Od tehdy 67letého Čechošvýcara měl chtít jeden z obviněných v roce 2003 koupit pozemky. Od té doby byl ale muž nezvěstný a jeden z obviněných měl následně lukrativní pozemky v Praze skutečně získat.

Již v říjnu kriminalisté informovali o tom, že obvinili 65letého muže z vraždy a dalšího 49letého z trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby.

Oba obvinění měli prostřednictvím „bílého koně“ způsobit státu škodu na neodvedených daních za dovezené pohonné hmoty v celkové výši přes 42 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám