Hlavní obsah

V pražské škole nadýchal učitel tři a půl promile

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tři a půl promile naměřili ve čtvrtek při orientační dechové zkoušce strážníci učiteli školy v Praze na Žižkově. Ten se policistům přiznal, že má rodinné problémy, a proto pije. V pátek o tom informovala mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Strážníky na místo přivolala zástupkyně ředitele školy s tím, že jeden z vyučujících je zjevně pod vlivem alkoholu. Uvedla, že se učitel nachází ve svém kabinetu, a přiznala, že tento problém s ním prý řešila už v minulosti. O kterou školu se jedná, policie neuvedla.

„Devětapadesátiletý zjevně opilý muž nebyl agresivní a dobrovolně se přiznal, že má rodinné problémy, a tak večer vypil nespecifikované množství alkoholu. Orientační dechovou zkouškou mu strážníci naměřili bezmála tři a půl promile,“ sdělila mluvčí.

Učitel poté za doprovodu strážníků diskrétně školu opustil. Jeho chováním se budou pro podezření ze spáchání protiprávního jednání zabývat úředníci příslušného správního orgánu.

Lékaři považují za vážnou otravu alkoholem stav, kdy člověk nadýchá přes tři promile alkoholu, od čtyř promile jde o riziko smrtelné otravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám