Hlavní obsah

V Praze zavraždili třicetiletého Číňana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražští kriminalisté vyšetřují vraždu třicetiletého Číňana. Ten byl zavražděn v sobotu odpoledne v objektu firmy v Poděbradské ulici v Praze 9-Vysočanech. Tam také tentýž den v podvečer policie našla jeho mrtvolu. Podle neoficiálních informací Číňana zastřelili dvěma ranami z pistole.

Foto: David Frýbert

Tomáš Slavík a wallride

Článek

Policie podle mluvčí Evy Miklíkové pachatele ani motiv činu zatím nezná, má ale k dispozici popis a fotografii muže asijského původu, který se se zavražděným setkal krátce před jeho smrtí.

"Uvedený muž se ponejvíce pohyboval na tržnici v Tiskařské ulici v Praze 10 nebo v okolí Smíchova, či Nových Butovic. Je to osoba, která měla se zavražděným jeden z posledních kontaktů a mohla by policii podat důležité informace," sdělila Novinkám Miklíková. 

Muži je přibližně 25 až 30 let, je štíhlý, měří asi 170 až 180 centimetrů. Měl na sobě buď džínovou, nebo šedou zimní bundu se šedozeleným límcem s chlupem a džínové kalhoty. Případní svědci, kteří by o tomto muži či o okolnostech vraždy mohli policii poskytnout informace, se mohou obrátit na linku 158.

Naposledy se Číňan stal v Praze obětí vraždy loni v prosinci. Osmadvacetiletého čínského muže zasáhla střela ve chvíli, kdy si na Pankráci v Praze 4 vybíral z bankomatu peníze. Podle svědků byl útočníkem rovněž Asiat. Policii se zatím nepodařilo tento případ objasnit.

Sobotní událost je letos šestou vraždou na území hlavního města. Během loňského roku se v Praze odehrálo 43 vražd. Téměř stejný počet těchto případů policie v metropoli vyšetřovala v roce 2002; policejní statistiky hovoří o 42 případech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám