Hlavní obsah

V pondělí udeří poslední letošní Kryštof

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dopravní policisté se zřejmě chystají rozdat poslední letošní velkou várku pokut. Podle informací Práva totiž v pondělí začne další z řady rozsáhlých dopravně - bezpečnostních akcí typu Kryštof, trvat by měla až do konce posledního adventního týdne. Informaci o chystaných kontrolách Právu potvrdily pod podmínkou zachování anonymity dva zdroje přímo z policie.

Článek

Šéf celorepublikové dopravky Zdeněk Bambas je oficiálně nepotvrdil ani nevyvrátil. Připustil pouze, že policie ještě do konce roku jednu rozsáhlou akci připravuje.

"Jednoznačně se prokázalo, že Kryštofové mají na bezpečnost provozu pozitivní vliv. Byť s tím může někdo nesouhlasit, budeme v nich proto pokračovat i v příštím roce," řekl k tomu Právu Bambas s tím, že policie na rok 2007 plánuje tři velké akce a zhruba 20 menších. "Bude to zhruba ve stejném rozsahu jako v letošním roce," poznamenal Bambas.

Již dříve se přitom vyjádřil, že více než akce samotné podle něho přispívá ke zlepšení dopravní situace jejich mediální odraz. "Lidi totiž mají pocit, že jsme všude, a ani si neuvědomí, že na ně policista kouká spíše z televizní obrazovky," řekl šéf dopravky.

V pátek zároveň dodal, že letos vůbec poprvé za posledních 17 let se zřejmě podaří dostat počet mrtvých na silnicích pod magickou hranici 1000 lidí. Za prvních jedenáct měsíců u nás při dopravních nehodách zahynulo 879 lidí. "Zdá se, že letošní rok bude nejlepší v naší polistopadové historii," uvedl Bambas.

O pozitivní bilanci se podle něj zasloužilo zejména zavedení bodového systému počátkem července letošního roku. "Troufám si tvrdit, že příští rok se nám tento trend podaří udržet. Záleží to ovšem kromě naší práce na dalších faktorech, např. jak se k tomu postaví politici a jak se případně zákon změní," konstatoval Bambas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám