Hlavní obsah

V Plzni zachraňovali parašutistu ze stromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke dvěma úrazům museli vyjíždět plzeňští záchranáři. V Plzni Líních se v sobotu dopoledne zranil parašutista. Jednatřicetiletý muž zůstal po výsadku v bezvědomí viset na stromě a Letecká záchranná služba jej transportovala do plzeňské nemocnice. Nedaleko od parašutisty, také v Plzni, spadl stavební dělník z desetimetrové výšky.

Článek

Mladý muž se podle získaných informací účastnil civilního výsadku s plzeňským aeroklubem. Úraz se stal v areálu letiště. Ze stromu sundali parašutistu zdravotníci. Jeho poranění nebylo na první pohled zjevné.

Záchranáři měli na začátku podezření na úraz páteře, informovala mluvčí západočeské záchranné služby Lenka Ptáčková s tím, že muž se při transportu probral a při předání do nemocniční péče byl při vědomí. Vnitřní zranění lékaři na místě vyloučili.

Podle administrátora fakultní nemocnice však muž utrpěl jen drobná poranění a zůstává v nemocnici na pozorování. Mluvčí krajských hasičů František Vaško dodal, že parašutistovi se otevřel ve vzduchu padák, ale při skoku se mu udělalo nevolno a zachytil se o větve stromu. Na místě zasahovali armádní záchranáři, uvedl Vaško.

Podobný případ se stal v regionu před týdnem. U Erpužic na Tachovsku zůstal v sobotu viset na stromě ve výšce zhruba 14 metrů francouzský vojenský parašutista. V koruně skončil při cvičném seskoku. Protože se záchranná akce hasičů nepodařila, přiletěl vrtulník a na jeho palubu byl výsadkář vytažen. Z nehody vyvázl bez zranění.

Dělník spadl z deseti metrů

Přibližně ve stejné době spadl na stavbě obchodního centra u Olympie v Plzni Černicích dělník z téměř desetimetrové výšky. V bezvědomí, s těžkým úrazem hlavy, skončil v plzeňské nemocnici.

Pracovník ve věku 25-30 let se propadl při práci na střeše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám