Hlavní obsah

V Plzni někdo střílel na autobus plný dělníků

Právo, zaš, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Několik střel zasáhlo v úterý večer autobus městské hromadné dopravy v Plzni. Po pachateli pátrají krajští kriminalisté. Podle aktuálních informací nebyl nikdo z cestujících zraněn. O případu na Twitteru informoval ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V autobusu cestovalo několik desítek lidí, k jejich zranění nedošlo. Vozidlo bylo poškozeno několika střelami. Nyní bude probíhat znalecké zkoumání zajištěných stop. Spekulovat o motivu tohoto případu je předčasné,“ řekla Právu policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Podle informací Práva se jednalo o autobus linky číslo 30. Pachatel neměl použít velkou zbraň. Autobus zasáhl zřejmě třikrát, poškozeno bylo sklo v zadní části vozu.

Vše se mělo odehrát na úseku trasy mezi Borskými poli a konečnou tramvají číslo 4. Borská pole jsou průmyslovou zónou, kde pracuje mnoho dělníků ze zahraničí.

Provokace?

Ministr vnitra Milan Chovanec případ zmínil na sociální síti Twitter: „Střelba na autobus vozící převážně zahraniční dělníky v Plzni. Nakolik může jít o další politickou provokaci, šetří policie,“ uvedl ve středu ráno.

Kriminalisté dávají vyšetřování prioritu.

„Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout informaci o tomto případu, ať se obrátí na služebnu policie nebo na tísňovou linku 158. Zároveň prosíme i cestující, kteří tou dobou jeli v autobusu, aby se rovněž obrátili na policii. I nepatrná informace může vést k odhalení pachatele,“ dodala Jelínková.

„Uvidíme, co se ukáže při dalším vyšetřování. Požádal jsem policii, aby tu věc brala velmi vážně, a v případě potřeby aby přesunula kapacity z dalších krajů. Zatím tak, jak jsem mluvil s náměstkem policejního prezidenta, to není potřeba a plzeňská policie na to kapacitně stačí,“ uzavřel Chovanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám