Hlavní obsah

V Plzni -Černicích hořel rodinný dům

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Rodinný dům v ulici na Vápenicích zachvátil v pátek kolem 17 hodiny požár. Shořela střecha a krov. Nikdo nebyl zraněn, škoda se odhaduje na půl miliónu korun.

Článek

"Na místě zasahují hasiči ze tří sborů. Oheň zatím nemají lokalizovaný ," řekl navečer mluvčí krajských hasičů František Vaško. Pak se jej podařilo zvládnout. 

Ohnisko požáru bylo podle Vaška v jednom z dřevěných přístavků na dvoře domu. "Oheň se pak rozšířil na obytný objekt," upřesnil Vaško.

Majitel domu, asi 50letý muž, zpravodaji Práva na místě řekl, že požár způsobil zřejmě popel, který vysypal do bedny a nechal venku chladnout. "Vítr ho rozfoukal a žhavé částečky zřejmě zapadly mezi dřevo v přístřešku. Tam začalo hořet," uvedl muž.  Na místě se seběhly desítky zvědavců. "Myslel jsme si, že něco na dvoře pálí. Když jsme ho ale viděl zděšeně pobíhat před domem, věděl jsme, že je zle," řekl jeden ze sousedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám