Hlavní obsah

V Ostravě se na splavu utopil osmiletý chlapec

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tragicky skončilo v sobotu odpoledne koupání pro osmiletého chlapce v Ostravě. Dítě se topilo spolu s šestadvacetiletou ženou. Zatímco tu se však podařilo zachránit, chlapec zemřel.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K neštěstí došlo krátce po 16. hodině na splavu na řece Ostravici poblíž Přibylovy ulice. „Zachraňovali jsme topící se dítě na splavu, ale bohužel se ten chlapec utopil,“ konstatoval mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín.

Podle informací Práva se ve stejnou dobu topila v řece i žena, tu však vytáhli na břeh dva muži, kteří se v tu dobu pohybovali u řeky. K nalezení chlapce byli přivoláni hasiči, ti vynesli dítě na břeh, ale záchranáři ho už přivést k životu nedokázali. Zachráněná žena skončila v péči lékařů v ostravské nemocnici.

Policisté nyní prověřují, za jakých okolností k utonutí chlapce došlo. „V inkriminované době se měli na místě nacházet i další lidé, rádi bychom proto využili jakékoliv informace případných svědků, abychom zjistili, proč se chlapec utopil,“ sdělila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám