Hlavní obsah

V Ostravě loupili šestnáctiletí mladíci, skončili ve vazbě

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Necelých pět měsíců stačilo ostravským kriminalistům k tomu, aby vypátrali a zadrželi tři šestnáctileté mladíky, kteří v první polovině února letošního roku loupili se zbraněmi v Ostravě-Zábřehu a Výškovicích. Všichni skončili ve vazbě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladíci v průběhu dvou týdnů uskutečnili čtyři loupežná přepadení, která jim „vynesla“ dohromady asi 10 tisíc korun. Podezřelí byli podle policie maskováni kapucemi i šátky, na oběti mířili zbraněmi. „Prodavačky vyzývali k vydání peněz, zazněly i výhružky újmy na životě. Oběti ve strachu reagovaly vydáním peněz či útěkem,“ doplnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Lupiči přepadli čtyři prodejny od 1. do 12. února v Ostravě-Zábřehu a Výškovicích. Peněz se zmocnili v prvním případě, kdy ukradli 9600 korun a ve třetím, kdy jim loupež vynesla přibližně 400 korun.

„Ve druhém a čtvrtém případě k vydání financí nedošlo, prodavačka utekla a skryla se do doby příjezdu policistů. V posledním případě poškozená opět utekla, podezřelý byl vyrušen příchodem dalšího zákazníka,“ popsala Holčáková.

Dospělému pachateli by hrozil trest odnětí svobody až na deset let. Mladistvým hrozí například umístění do výchovného ústavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám