Hlavní obsah

V Ostravě chtěl z okna skočit muž, vyjednávač jej zastavil

Právo, plk
OSTRAVA

Ukončit život skokem z balkónu v sedmém patře panelového domu na ulici Alois Gavlase v Ostravě-Dubině chtěl v neděli dopoledne dvaačtyřicetiletý muž. Policejní vyjednávač ho přemlouval skoro hodinu, nakonec se mu však muži jeho úmysl podařilo rozmluvit.

Foto: Novinky

Muž chtěl skočit ze sedmého patra.

Článek

Na místo dorazili v deset hodin dopoledne hasiči, policisté i záchranáři.

„Policisté se snažili s mužem neustále komunikovat a odvrátit jej od posledního životního rozhodnutí. Muž však komunikaci odmítal, houpal se na zábradlí balkónu,“ popsala dramatickou situaci mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Hasiči přistavili pod okna dvě dopadové matrace. „Snažili jsme se zjistit informace nejen o muži, ale i jeho rodině. V domě ho však nikdo neznal, policisté proto museli využít svých profesních znalostí a instinktu,“ dodala.

Hasiči připravili u domu nafukovací doskočiště.foto: Novinky

Nakonec se policejnímu vyjednávači podařilo muže přimět k tomu, aby sestoupil na bezpečnější místo a přijal pomoc. „Krátce po jedenácté hodině převzal muže do péče lékař,“ objasnila Holčáková s tím, že právě lékaři rozhodnou o dalším postupu, včetně toho, zda bude muž hospitalizován na psychiatrii.

Příčinou mohla být životní krize

Proč chtěl muž skoncovat se životem, není v tuto chvíli ještě jasné. „V bytě byly nalezeny láhve od alkoholu. Pravděpodobnou příčinou mužova rozhodnutí byla zřejmě životní krize. V současnosti stále probíhá intenzivní prověřování věci. Policisté zjišťují všechny okolnosti činu a možné příčiny, které muže vedly k zoufalému činu,“ informovala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám