Hlavní obsah

V Opavě vytáhli z řeky topící se dívku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

Policisté v Opavě vytáhli v sobotu odpoledne osmileté děvčátko, které zmizelo ve vodě pod jezem řeky Opavy v Opavě-Komárově. V noci ze soboty na neděli zase hledali profesionální a dobrovolní hasiči z Hlučína mladíka pod hladinou tamní štěrkovny, vytáhli však jen mrtvé tělo.

Článek

V sobotu kolem půl čtvrté odpoledne se topila osmiletá dívka v řece Opavě. Vytáhla ji dvojice přivolaných policistů. Dítě bylo v bezvědomí, lékařům se ale podařilo obnovit jeho životní funkce.

Stav dívky je nyní stabilizovaný. Existuje však podezření, že má vlivem nedostatku kyslíku poškozený mozek, protože byla pod hladinou skoro čtvrt hodiny.

Děvče zmizelo pod hladinou asi deset metrů od břehu pod jezem v Opavě-Komárově nedaleko zařízení Oáza. Spolu s policisty hledali děvčátko i hasiči. Jeden pátral pod hladinou. Druhý hasič šel po hraně jezu a hledal tělíčko shora.

Dva policisté se svlékli a skočili do vody. Jeden z nich dívku zachytil za končetinu a vytáhl nad hladinu. Dívku přepravil vrtulník. Letecké záchranné služby Ostrava do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

V přehradě se utopil mladík

U hlučínské štěrkovny se utopil pětadvacetiletý mladík z Ostravy-Poruby, který popíjel s partou na břehu jezera,  pak si šel zaplavat. Jeho zmizení si rozjaření kamarádi nevšimli, na tísňovou linku zavolali až těsně před půlnocí rybáři.

Dvacet minut po půlnoci bylo tělo mladíka z jednoho člunu zachyceno a hasiči jej vytáhli na břeh. Mladíkovi již nebylo pomoci, smrt patrně způsobila kombinace alkoholu s antidepresivy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám