Hlavní obsah

V olomoucké restauraci hořel reklamní poutač, tři lidé se nadýchali kouře

Právo, mhr
Olomouc

Požár, který vypukl v noci na sobotu ve sklepních prostorách obchodního domu Timpo na třídě Svornosti v Olomouci, vyděsil návštěvníky tamní restaurace. Tři lidé se nadýchali zplodin z hoření.

Článek

„Krátce před půlnocí došlo ve sklepních prostorech pod schodištěm, na místě, které slouží k uskladnění materiálu, ke vznícení reklamního poutače. Hosté restaurace se jej pokoušeli uhasit ještě před příjezdem hasičů. To se jim za pomoci hasicího přístroje podařilo. Sklepní prostory však zůstaly zakouřeny,“ řekl Právu v sobotu Zdeněk Hošák z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Na místě podle něj zasahovali profesionální hasiči z Olomouce. „Ještě před příjezdem zdravotnické záchranné služby poskytli za pomoci kyslíkového přístroje první pomoc dvěma osobám, třetí, která se také nadýchala zplodin pomoc nevyžadovala,“ uvedl Hošák.

„Dvě ženy ve věku 20 a 26 let byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ dodal k tomu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg s tím, že jejich stav nebyl vážný.

Hasiči ještě před svým odjezdem z místa požáru jej preventivně zkontrolovali za pomoci termokamery a ochladili také ohněm nezasažený uskladněný materiál.

Reklama

Výběr článků

Načítám